Net als dat de codering en het design van websites anno 2016 niet stil blijven staan, geldt dit ook voor de teksten die op deze websites verschijnen. En specifieker: de teksten (ook wel content genoemd) die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines zoals Google. Want search engine optimization (SEO) is belangrijker dan ooit. Voor de nieuwelingen: SEO heeft als doel om websites zo hoog mogelijk te laten scoren in zoekmachines. Aangezien tegenwoordig iedereen informatie opzoekt via zoekmachines, kunt u zich voorstellen dat een hoge positie automatisch meer traffic (en vaak meer inkomsten) genereert.

Wat zijn precies de trends op het gebied van SEO in 2016? We geven hieronder een kort overzicht:

  • Het gebruik van lange zoektermen

De tijd dat mensen alleen bepaalde woorden zoeken op het internet is voorbij. Het is steeds belangrijker dat websites ook te vinden zijn op basis van lange zoektermen met bijvoorbeeld vier of meer woorden. Steeds vaker zult u namelijk internetters zien die een bepaald probleem voorleggen aan Google en daarbij meerdere woorden gebruiken (zoals ‘wat te doen als…’).

zoekwoorden onderzoek

  • Content, content, content

Een SEO-trend die we in 2015 ook al zagen zet zich voort in 2016, namelijk het creëren van zogenaamde killercontent. Door tekstschrijvers die er niet alleen op uit zijn om hoog te scoren, maar die ook daadwerkelijk informatieve teksten willen fabriceren. U zult vast wel eens op een populaire zoekterm hebben gezocht en daarbij zijn gestuit op een pagina die die specifieke zoekterm tien keer gebruikte in een tekst van drie zinnen. De tekst daaromheen was pure opvulling. Tegenwoordig komt men daar niet meer mee weg. In 2016 is het belangrijk dat teksten ook daadwerkelijk iets toevoegen aan het toch al volle internet.

  • Zorg voor interactie met de bezoeker

Een website met veel content heeft meer kans om hoog te scoren in de zoekmachines. Natuurlijk zult u zelf veel killercontent moeten produceren, maar wat nu als uw bezoeker gratis en voor niets reacties plaatst op uw berichten met daarin meerdere malen de zoekterm waar op gefocust wordt? Google ziet dit als rankingfactor en een waardevolle toevoeging aan uw website, want het betekent dat uw website geïnteresseerde bezoekers trekt. Ideaal dus!

Hopelijk zullen deze tips er voor zorgen dat uw websites klaar zijn voor de toekomst.