Maak gebruik van een online webshop marktplaats voor de beste prijs

Er komen de laatste jaren steeds meer webshops bij en de verwachting is dan ook dat deze ontwikkeling zich de komende jaren verder door zal zetten. Webshops in het algemeen worden steeds beter en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren. Er zijn diverse ondernemers die webshops opbouwen om deze vervolgens door te verkopen. Daarnaast zijn er ook webshop eigenaren die om tal van andere redenen hun webshop willen verkopen.

Aanbevolen platforms:

Webshops-te-koop.nl
Webwinkel-te-koop.nl

Voor ander soort webshops en websites is er:

WebshopOvername : Amazon FBA accounts
WebshopOvername : Bol.com verkoop accounts
WebshopOvername: Website te koop (alle soorten websites)

Het verkopen van een webshop lijkt in zekere zin op een bedrijfsovername en er komt wel het een en andere kijken voordat dit proces is afgerond. In de meeste gevallen is het niet raadzaam om “business to business” te verkopen, maar wordt het aangeraden om gebruik te maken van een online webshop marktplaats en een bemiddelende partij die begeleidt in het verkoopproces van begin tot eind.

Verkoop je webshop aan een betrouwbare partij door de diensten van een bemiddelingsbedrijf

Net zoals bij vele verkopen op het internet zijn er ook op het gebied van potentiële webshop kopers vele kapers op de kust en mensen met slechte bedoelingen. Om ervoor te zorgen dat je niet opgelicht wordt en het juiste bedrag krijgt voor de verkochte webshop, is het een must om gebruik te maken van een online marktplaats speciaal voor webshops. De aanbieder van dit soort marktplaatsen is gespecialiseerd in het verkopen van webshops en biedt ook een platform aan een netwerk van vele betrouwbare potentiële kopers. Hiermee sluit je de kans op oplichting uit en heb je vaak ook aanzienlijk sneller een geschikte koper gevonden.

De beste prijs wordt bepaald aan de hand van vergelijkingen en historische data

Een van de meest cruciale onderdelen voor een geslaagde verkoop van een webshop is natuurlijk de prijs. Het lijkt soms best lastig om een prijskaartje aan een webshop te hangen, maar dit geldt eigenlijk alleen voor webshops die nog niet “live” zijn. Webshops die al langere opereren in de markt krijgen vaak een prijs op basis van de gemaakte omzetten uit het verleden.

Een gangbare strategie voor het bepalen van de prijs is gebaseerd op de laatste twee maandomzetten die in de prijs worden verwerkt. Bij nieuwe webshops zonder verkoopresultaten wordt er vaak gekeken naar de productgroep, de domeinnaam, eventuele investeringen op het gebied van SEO en vergelijkbare verkopen in dezelfde categorie. Een bemiddelingspartij heeft vaak een schat aan ervaring en data voor handen die kan helpen bij het bepalen van de beste prijs voor de webshop.